Salget af energirigtige hvidevarer boomer

Lagt på Find-hvidevarer.dk den 25-07-2012 af Thomas

En ny undersøgelse fra organisationen Go Energi viser, at 75 % af de danske forbrugere går op i, at hjemmets hårde hvidevarer og elektriske apparater ikke bruger for meget strøm.

I 2011 var over halvdelen af de vaskemaskiner og køleskabe, der blev købt i Danmark, Go Energimærkede. Go Energi er en statsstøttet organisation, der blev oprettet i 2010 for at sætte fokus på de økonomiske og miljømæssige fordele ved at købe hvidevarer og elektriske apparater, der sparer på strømmen. Go Energi står bag Go Energimærket, et klistermærke, der bliver tildelt de 20 % mest energibesparende produkter inden for hver varegruppe. Mærket skal gøre det ekstra let for forbrugere at finde og købe de mest energirigtige apparater, og selvom disse produkter måske i første omgang er dyrere end nogle af konkurrenterne, kan forbrugerne pga. energimærkningen være sikre på, at apparatet på længere sigt er det billigste. Salget af de Go Energimærkede apparater stiger støt, og det er der god grund til. Markedet oplever stigende energipriser, og det resulterer i større efterspørgsel på energibesparende apparater, og her kommer Go Energimærket ind, for det er netop forbrugernes pejlemærke, når det kommer til at finde de mest energibesparende apparater.

Energirigtige produkter er billigst i længden
Selvom det kan være fristende at spare nogle tusinde kroner på en ny vaskemaskine, tv eller køleskab, kan det godt betale sig at tage et energirigtigt valg og bruge de ekstra penge på at købe bl.a. hvidevarer med en Go Energimærkning. Det kan for eksempel nævnes, at tv-apparaterne i et gennemsnitligt dansk hjem står for helt op til 9 % af det årlige elforbrug, så her er rigtig mange penge at spare på elregningen, hvis man vælger at udskifte hjemmets fjernsyn med energibesparende fjernsyn. Vælger man at udskifte stuens store fladskærms-TV fra f.eks. en C-energimærkning til en A+-mærkning kan man årligt spare flere tusinde kroner på elregningen, og så har det jo hurtigt tjent sig ind, at man brugte nogen tusinde kroner ekstra på at købe en energivenlig model.