Nye armaturer sparer vand og varme til energiklasse A

Lagt på Find-hvidevarer.dk den 15-09-2012 af Thomas

FM Mattsson har udviklet fremtidens håndvask-armaturer, som får topkarakterer i den nye energiklassificering

Nu kan der spares endnu mere vand og energi i det daglige med en ny type håndvaskarmaturer. FM Mattsson 9000E II er så besparende i brug, at de er placerede i de højeste klasser, A og B, efter den nye energiklassificering af armaturer, der er indført i Sverige. Den går fra klasse A til G, som det kendes fra bl.a. hvidevarer og biler.

Den nye energiklassificering, der foretages af Energi-myndigheten på baggrund af laboratorietests og certificeringsregler, omfatter også materialevalget og selve fremstillingen af armaturet på fabrikken. Den skal foregå på en miljøvenlig og energibe-sparende måde og så skal materialerne kunne genanvendes.

Kort sagt: En samlet fra-vugge-til-grav vurdering, som vil glæde miljøbevidste forbrugere.

Mindre vand meget mindre energi
En af de vandbesparende fordele ved de nye armaturer er EcoFlow, som blander vandstrålen med luft. Dette reducerer forbruget markant sammen med andre sparefunktioner. F.eks. kan der max. tappes 5 liter vand i minuttet med armaturet i energiklasse A og 6 liter i energiklasse B. Samtidig har armaturet et variabelt temperaturspær.

Samlet set betyder det, at en husstand kan reducere sit vandforbrug markant og denne gevinst mærkes endnu tydeligere på energiregningen, fordi der primært spares varmt vand.

Se energibesparelsen online
Hvor meget vand og energi, der kan spares i praksis, kan man få svar på online ved at bruge Energikalkulatoren på www.fmmattsson.dk

F.eks kan en husstand på 4 personer i gennemsnit spare 30% på vand- og energiforbruget, svarende til ca. 3.200 kr. pr. år med armaturer i Serie 9000E. Armaturerne i 9000E II serien fås hos byggemarkeder, vvs-installatører og vvs-grossister.